Shakshuka on Pohjois-Afrikasta peräisin oleva mausteinen pannu.
Shakshuka

Oliiviöljyä
2 Chiliä
1 Sipuli
1 rkl Tummaa balsamicoa
Chorizoa (ei pakollista)
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Jeeraa
1 tl Korianteria
1 dl Vettä
1/2 tl Suolaa
4 Kananmunaa
1/4 tl Mustapippuria
100g Fetaa
(Oliiveja)
Korianteria (tuoreena)
(Ruohosipulia)
Merisuolaa
Poista chileistä siemenet. Pilko ne ja sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää sitten mausteet ja kuullota hetki lisää sekoitellen. Lisää joukkoon chorizo ja paista (kypsäksi asti mikäli käytit raakamakkaraa).

Riko munat yksi kerrallaan tomaattikastikkeeseen tehtyihin kuoppiin (älä riko rakennetta) ja rouhaise päälle mustapippuria. Hauduta 200 asteisessa uunissa 5-10 min (mieluiten grillivastuksella). Murenna päälle feta (halutessasi lisää tässä vaiheessa myös oliivit) ja laita vielä uuniin viideksi minuutiksi. Rouhaise munien päälle merisuolaa. Lisää päälle korianteri ja ruohosipuli.
Tarjoa esimerkiksi pitaleipien kanssa tai syö tällaisenaan.
Me söimme tämän ihan pelkästään iltapalaksi ja totesimme molemmat että johan oli hyvää. Tämä ruoka on roikkunut itselläni tässä kokeiltavien listalla jo monta kuukautta. No, eipä roiku enää, ja pidän kyllä jatkossa huolen että tähän löytyy aineet kotoa aineet aina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.