Katkarapukakku

Katkarapukakku

24.6.2020

Raparperikiisseli

Käytiin juhannuksena maalla, ja nappasin sieltä omiin ja naapurinkin tarpeisiin raparperia. Leivoin jo aiemmin tänään Maisemakahvilan raparperipiirakan, ja totesin miehelle että harmi kun en kiisselistä niin välitä. No, hän totesi että hän kyllä tykkää... Joten, tietenkin minä sitten päätin heti ryhtyä kiisselin tekoon!


Raparperikiisseli
Paras raparperikiisseli ohje resepti
1 litra Raparperinpaloja
1,5 l Vettä
2-2,5 dl Sokeria

4 rkl Perunajauhoja
1 dl Vettä


Laita raparperi, vesi ja sokeri kattilaan kiehumaan. Keittele kunnes raparperit ovat pehmenneet.
Sekoita perunajauhot desiin vettä.
Lisää tämä seos kattilaan tasaisena ohuena nauhana kokoajan sekoitellen. Kuumenna kunnes kiisseli pulpahtaa, mutta älä kuitenkaan keitä.

Nauti esimerkiksi vanilijajäätelön kanssa.

Tämän tekemiseen kaikkineen aikaa kului alle puoli tuntia, eli aikaa tähän ei liiemmin tuhlaannu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.