Katkarapukakku

Katkarapukakku

6.6.2016

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Tuttavan seinältä bongattu ja ohje heti kinuttu! Vaan tekemiseen sitten ehtikin mennä muutama kesä. Vaan kannatti tehdä!

Maisemakahvilan raparperipiirakka (n. 20 palaa)
Paras raparperipiirakka
Murupohja ja -päällinen

8 dl Vehnäjauhoja
3 dl Sokeria
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Ruokasoodaa
2 tl Vanilijasokeria
250g Voisulaa

2 dl Piimää
1 Kananmuna

Sekoita muruseoksen aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Ota 2/3 pohjataikinaan ja jätä 1/3 pinnalle ripoteltavaksi.
Sekoita piimä ja kananmuna keskenään ja lisää ne pohjataikinaan.
Levitä taikina pellille.


Paras raparperipiiras ohje reseptiTäyte

1 l Raparperipaloja
2 prk Rahkaa tai kermaviiliä (2 x 250g)
2 dl Sokeria
2 Kananmunaa
3 tl Vanilijasokeria




Ripottele raparperit pohjataikinan päälle.
Sekoita sokeri, rahka, munat ja vanilijasokeri ja kaada seos piirakan päälle. Ripottele sen jälkeen loppu murutaikina kauttaaltaan piirakan päälle.

Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.



Olihan hyvää! Ei siis ollut turhaan kehuttu leipomus tuossa jokunen kesä sitten. Itse vain silloin en jostain syystä saanutkaan aikaiseksi tätä tehdä.
Tekeminen oli helppoa ja kohtuullisen nopeaakin. Palautteen perusteella tätä tehdään kyllä jatkossakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.