Miten tämä onkaan päässyt unohtumaan! Jopa muutamaksi vuodeksi ellen väärin muista.
Ennen tein mutakakkua liki viikoittain, ainakin pari kertaa kuukaudessa.
Eilen oli joku tuonut mutakakun töihin, ja siitäpä taas tuli sitten mieleen ja heti kotona pitikin tehdä!
Mutakakku
200 g Tummaa suklaata (70% -->)
200 g Voita
1 dl Makeutusjauhetta (tai sokeria)
1 rkl Mantelijauhoa
5 Kananmunaa
Sulata voi ja suklaa ja sekoita ne keskenään. Anna seoksen jäähtyä.
Sekoita makeutusjauhe joukkoon. Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen ne seokseen. Vatkaa hyvin jotta saat seoksesta tasaista. Lisää jauhot ja sekoita.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
Pasta 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Mutakakku on valmis kun reunat ovat kiinteähköt, mutta keskiosa "hyllyy" vuokaa liikuttaessa.
Oma kakkuni oli ehkä minuutin pari liian pitkään uunissa. Pitää ensi kerralla jättää se selkeästi raaemmaksi. Omaan makuuni paras on sellainen, jossa keskusta todella on lusikoitavaa. Tosin syy tälle saattanee olla pinta-alaltaan liian suuri vuoka. Pienempi irtopohjavuokani kun on melko huono ja se jostain syystä tahtoo hieman vuotaa pohjan ja reunan välistä. Ehkä sitä voisi kuitenkin koittaa käyttää ensi kerralla, joka varmasti tulee pian!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.