Katkarapukakku

Katkarapukakku

6.6.2016

Voikukkasiirappi

Valitettavasti kotipihasta näitäkin löytyy. Voikukkia siis. Kaikenlaiseenhan noita rikkakasveja voisi hyödyntää, mutta olen melko huono siinä. Nyt kuitenkin päädyin kokeilemaan voikukkasiirappia, sillä sen pitäisi olla hyvän makuista mm. jäätelön, jugurtin, lettujen tai pannukakun päällä.

Voikukkasiirappi

1 l Voikukan kukintoja
4 dl Sokeria
4-5 dl Vettä

Huuhdo puhtaalta paikalta keräämäsi voikukan kukinnot. Laita kukinnot kattilaan ja peitä ne vedellä. Keitä kukintoja vajaa puolisen tuntia.
Siivilöi neste ja huuhdo (tai vaihda) kattila. Lisää sen jälkeen siivilöity vesi takaisin kattilaan ja anna vielä hautua pienellä lämmöllä reilu tunti.
Mittaa sen jälkeen kattilaan sokeri ja sulata se nesteeseen. Ei saa päästää kiehumaan.

Kun sokeri on sulanut, kaada voikukkasiirappi puhtaaseen lasipurkkiin, jossa se säilyy kuukausia, jopa vuosia. Anna tekeytyä purkissa vuorokausi ennen kuin käytät.

Voit myös pakastaa voikukkavettä sopiviin annosrasioihin tai pusseihin niin saat tehtyä voikukkasiirappia vielä silloinkin, kun voikukan kukintoja ei ole saatavilla.

Voikukkasiirapin tekeminen


Voikukkasiirapin ohje


Voikukkasiirappi resepti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.