Voikukkasiirappi
1 l Voikukan kukintoja
4 dl Sokeria
4-5 dl Vettä
Huuhdo puhtaalta paikalta keräämäsi voikukan kukinnot. Laita kukinnot kattilaan ja peitä ne vedellä. Keitä kukintoja vajaa puolisen tuntia.
Siivilöi neste ja huuhdo (tai vaihda) kattila. Lisää sen jälkeen siivilöity vesi takaisin kattilaan ja anna vielä hautua pienellä lämmöllä reilu tunti.
Mittaa sen jälkeen kattilaan sokeri ja sulata se nesteeseen. Ei saa päästää kiehumaan.
Kun sokeri on sulanut, kaada voikukkasiirappi puhtaaseen lasipurkkiin, jossa se säilyy kuukausia, jopa vuosia. Anna tekeytyä purkissa vuorokausi ennen kuin käytät.
Voit myös pakastaa voikukkavettä sopiviin annosrasioihin tai pusseihin niin saat tehtyä voikukkasiirappia vielä silloinkin, kun voikukan kukintoja ei ole saatavilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.