Katkarapukakku

Katkarapukakku

1.6.2016

Grillatut tomaatit juustokuorrutteella ja pekonihalloumi

Yksi suuri suosikkini joita teen melkein aina kun grillataan "pidemmän kaavan mukaan", eli tarjolla on lihaa, makkaraa, salaatteja yms. Näitä saa myös joidenkin hotellien aamupalabuffetista, ja ovat jopa siellä todella hyviä.
Ja ettei liian terveelliseksi menisi, niin tein kylkeen myös pekoniin käärittyä halloumia.

Grillatut juustoiset tomaatit

Halkaistuja tomaatteja
Öljyä
Pippuria
Aromisuolaa
Kuivattua basilikaa
Juustoa

Halkaise tomaatin ja lisää päälle hieman öljyä. Mausta sen jälkeen ja peitä juustolla. Grillaa kunnes juusto on sulanut ja tomaatti pehmennyt.

Niin yksinkertaista ja herkullista! Toki voit varioida omia mausteseoksia tomaatin pinnalle. Monet yrtit sopivat tomaatin kanssa todella hyvin. Nämä mainitut ovat vain ne, joita yleisimmin käytän. Tällä kerralla laitoin cheddaria, vaikka tavallisimmin käytän vaaleaa kermajuustoa.


Pekonihalloumikääryleet

Pekonihalloumit
Pekonia
Halloumia
Marinadia (ei välttämätön)

Leikkele halloumit sopivan kokoisiksi pitkuloiksi ja kääri ne pekoniin. Sivele halutessasi pekonin pinta esimerkiksi savun makuisella marinadilla.
Marinadin voi valmistaa itse, mm. tulisten possurullien sisäfileen marinadi on oikein toimivaa, kunhan siihen sekaan laittaa vielä jonkin verran savupaprikajauhetta.
Tällä kerralla kokeilin chilihalloumia, joten jätin marinadin pois. Oli oikein hyvän makuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.