Olen nähnyt ohjeita joissa nämä jauhelihapihvit tehdään painamalla oluttölkki lihapullan keskelle ja muotoilemalla pihvi tölkin ympärille. En ymmärrä miten se muka oikeasti pitäisi tehdä, sillä oluttölkin pohja tekee jauhelihaan tyhjiön ja se on kiinni jauhelihassa kuin imukuppi. Sain nämä silti tehtyä joten kuten.
Täytetyt jauhelihapihvit
800 g Jauhelihaa
1 Kananmuna
BBQ kastiketta
2 rkl Maustamatonta jugurttia
1 rkl Majoneesia
Suolaa
Savupaprikajauhetta
Juustoa
Jalapenosiivuja
Sekoita muut aineet keskenään ja lisää lopuksi jauheliha. Vaivaa tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa noin tunti.
Muotoile sen jälkeen taikinasta 6 yhtä suurta palloa. Paina pallon keskelle tölkin pohjalla reikä, muotoile taikina tasaiseksi tölkin alaosan ympärille ja kiedo taikinan ympärille siivu pekonia.
Täytä kuoppa haluamillasi juustoilla ja jalapenosiivuilla. Itse käytin kaupan cheddarkastiketta (löytyy texmex-hyllystä) ja kermajuustonpalasia.
Grillaa mielellään folioastiassa, jotta kaikki rasva ei valu grilliin. Näitä ei käännetä. Grillausaika on noin 45 minuuttia. Jos teet hampurilaisia, riittää että sämpylät laittaa lämpeämään kun pihvit ovat suunnilleen valmiita.
Pihveistä tulee melko paljon rasvaa grillatessa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.