Katkarapukakku

Katkarapukakku

27.4.2021

Hatsapuri, gruusialainen juustoleipä

Nyt on monessa paikassa ollut ohjeita hatsapurista, joka on georgialainen juustolla täytetty vaalea pizzamainen pannuleipä. Aivan mielettömän hyvää.

Hatsapuri

2 dl Täysmaitoa
2 dl Turkkilaista jugurttia
1 pss Kuivahiivaa
8-9 dl Vehnäjauhoja
1 tl Suolaa
1 rkl Öljyä

200g Fetaa
400g Mozzarellaraastetta
3 Kananmunaa 

Voita

Sekoita maito ja jugurtti ja lämmitä ne reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää sitten sekaan hiiva. Sekoita hyvin. 
Alusta sekaan kuivat aineet ja sen jälkeen öljy, vaivaa, ja jätä liinan alle lämpimään vedottomaan paikkaan nousemaan 40 minuutiksi. Painele sitten noussut taikina alas, ja jätä uudelleen nousemaan 40 minuutiksi. 
Valmista taikinan noustessa täyte seloittamalla juustot ja muna. Halustessasi voit lisätä täytteeseen muitakin juustoja, ja muita täytteitä (kuten sienet, kinkku jne).
Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse ne pyöreiksi levyiksi, sopiva halkaisija on reilu 30cm. Lisää täyte keskelle levyä (reunoja on jäätävä reilu viitisen senttiä) ja taittele reunat päälle. Paista keskilämpimällä pannulla, ensin reunapuoli alaspäin n. 3-4 minuuttia. Käännä kun pinta on kauniin ruskeahko. Paista kuitenkin ennemmin liian pitkään, kuin liian lyhyen aikaa, jotta päällekkäin oleva takina kypsyy kauttaaltaan. 
Paista myös sileä puoli saman väriseksi. Voitele voilla ja tarjoile siten, että sileä pinta on päällepäin. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.