Espanjalainen munakas
4-5 Perunaa
Oliiviöljyä
1-1,5 tl Suolaa
6 Kananmunaa
Leikkaa sipulista puolikkaita renkaita, ja lisää ne reiluun oliiviöljyyn pannulle. Halutessasi voit kuoria perunat. Puolita myös perunat pituussuunnassa, ja siivuta ne noin 3-4mm paksuiksi viipaleiksi. Lisää pannulle.
Paistele näitä keskilämmöllä käännellen kymmenisen minuuttia.
Riko munat kunhoon, ja nostele perunasipuliseos joukkoon (oliiviöljyä kuuluu jäädä pannulle). Mausta suolalla ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä kannen alla noin vartti. (Lautenen jota tarvitaan myöhemmin, käy kanneksi oikein hyvin.)
Kuumenna pannulle jäänyt oliiviöljy, ja kaada munakastaikina kuumalle pannulle.
Paista kuumalla pannulla n. minuutti, laske sen jälkeen lämpötila keskilämmölle, ja paista lisää noin 3 minuuttia.
Laita tarpeeksi suuri lautanen paistinpannun päälle, käännä pannu ylösalaisin (munakas "putoaa" lautaselle). Valuta tämän jälkeen munakas lautaselta pannulle. Paista vielä n. 3-4 minuuttia keskilämmöllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.