Katkarapukakku

Katkarapukakku

15.7.2021

Herkullinen herkkusienikastike grillatulle lihalle

Kaupallinen yhteistyö. 

Nyt on tullut grillattua ja paljon!
Käytiin viime viikolla Helsingissä Wotkinsilla hakemassa lihaa, jota sitten ollaan tässä syöty. Mukaan tarttui naudan entrecôteta, naudan ulkofileepihvejä ja vielä naudan flank steak.  
Nämä kaikki valmistettiin uittamalla lihat ensin sous videllä, jonka päälle niihin on otettu pinnat kamado-grillissä. Sous videllä valmistamisesta tulee tekstiä myöhemmin, mutta vasta kun muistan ottaa ylös optimaaliai aikoja ja lämpötiloja. Ja tietenkin niin, että niillä ollaan onnistuttu. Nyt oli vielä hieman haparointia, ja mm. entrecôte jäi sitheähköksi. 

Meillä sattui olemaan reilu satsi tuoreita herkkusieniä, joten oli melko luonnollista tehdä niistä kastike pihveille. 


pizza tuusula paras ohje resepti
Herkkusienikastike pihveille

300g Tuoreita herkkusieniä
Voita
1-2 Kynttä valkosipulia
0,5 dl Valkoviiniä 
2 dl Kermaa
1,5 rkl Soijaa

Pilko herkkusienet, ja pyörittele niitä hetki kuumalla pannulla. Lisää sitten pannulle myös voi, ja purista sekaan myös valkosipuli. Paistele hetki. 

Lisää sitten pannulle myös valkoviini, ja anna tekeytyä hetki. Tämän jälkeen lisätään kerma ja soija, ja sekoitellaan hyvin. Anna kiehua kokoon hiljalleen noin 5 minuttia välillä sekoitellen. 

Lisukkeena meillä oli marinoituja ja grillattuja vihanneksia. Tällä kerralla oli paprikaa, kesäkurpitsaa ja sipulia. Aiemmilla kerroilla on ollut mm. parsakaalia, kukkakaalia, sipulia ja kesäkurpitsaa. Nyt on ihana käyttää kotimaisia vihanneksia! 


Kastike oli älyttömän hyvää. Ja myös äärettömän helppo ja nopea valmistaa. Tätä tullaan kyllä tekemään myös jatkossa, jopa melko usein, veikkaisin.
Soijakastike oli tällä kerralla etnisestä kaupasta ostettua Katozin "Chinese mushroom" soijaa. Sopi hyvin, mutta tavallinen soija kelpaa aivan yhtä lailla. 


Nyt tosiaan ollaan grillailtu päivittäin reilun kahden viikon ajan, joten nyt alkaa toki jo tehdä mieli muutakin. Ja mikäs sen parempaa kuin pizza. Suunniteltiin jo alkuviikosta huomista, kunhan lopettelen työt. Käydään Tuusulassa pizzalla ja sen päälle yksillä jossain terassilla. Vaikka grillattu ruoka onkin ihanaa, niin pakko myöntää, että odotan huomista kovasti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.