Katkarapukakku

Katkarapukakku

13.9.2021

Karjalanpiirakat ja munavoi

Enpäs ollutkaan koskaan miehelleni tehnyt karjalanpiirakoita, joten nyt sitten ajattelin, että tehdään tämä urakka. Onhan karjalanpiirakat ihan kamalan ihania munavoin kanssa! 


Karjalanpiirakat (30 kpl)

riisipiirakat munavoilla ohje resepti
Täyte (riisipuuro)

4 dl Vettä
4 dl Puuroriisiä
1,8 l Kulutusmaitoa
1,25 tl Suolaa

Taikina

2 dl Vettä
1 tl Suolaa
2,5 dl Vehnäjauhoja
2,5 dl Ruisjauhoja
25 g Voisulaa

Voiteluun

2 dl Kulutusmaitoa
75 g Voisulaa

Puuro kannattaa keitellä jo edellisenä päivänä. Kiehauta vesi ja lisää siihen riisit. Kun vesi on imeytynyt riiseihin, lisää maito vähän kerrassaan. Sekoittele kokoajan, ellet käytä haudutuskattilaa. Kun maidot ovat imeytyneet puuroon, lisää vielä suola.

Taikina valmistetaan sekoittamalla kaikki aineet yhteen, siten että voisula lisätään sinne viimeisenä. 
Leivo taikinasta tanko, ja jaa se 30 osaan. Peitä taikinapalleroiset kelmulla, ettei taikina pääse kuivamaan. 
Kauli pallerot pyöreiksi ohuiksi levyiksi, ja pinoa ne yhteen kasaan, väleihin kannattaa ripotella hieman jauhoja, etteivät ne tartu toisiinsa (peitä kelmulla jos pidät taukoa, nämä kuivavat helposti liikaa). 

Täytä taikinalevyt puurolla siten, että yhteen piirakkaan tulee noin 1,5 rkl puuroa. Painele se lusikalla pitkulaiseen muotoon, ja taita taikinan kuoret rypyttämällä osittain puuron päälle. 

Paista 275 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 
Voitele halutessasi uunista otetut piirakat. 

Munavoi

6 Kananmunaa
200 g Voita
0,5 tl Suolaa


Nosta voi huoneen lämpöön jo aiemmin.
Keitä kananmunat koviksi ja anna niiden jäähtyä. Kuori ne, ja riko munat haarukalla. Mausta kananmunahake suolalla, ja sekoita sitten huoneenlämmössä pehmeenneen voin kanssa.  

Työlästähän tämä taas oli, vaan kyllä kannatti! Nämä ovat tuhat kertaa parempia kuin mitkään kaupan piirakat. Moilaisten coctail-piirakat lienee omaan makuun parhaita kaupassa myytäviä. 
Tein tällä kerralla näitä 10 kpl pakastimeen odottamaan, muutama vietiin naapuriin, ja loput syötiin itse. Sepä näissä on se "huono" puoli, että mitään ei yleensä jää, vaikka miten ajattelisi, että riittäähän niitä huomisellekin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.