Katkarapukakku

Katkarapukakku

2.3.2022

Kanakebab

Mainitsin tuossa pitaleivän ohjeessa, että tein sen jälkeen myös itse kanakebabia suunnilleen samalla ohjeella, kuin kebabia naudanjauhelihastakin

Broilerinjauheliha toimii kotitekoiseen kebabiin erittäin hyvin, ja siitä tuli myös todella helposti leikattavaa. Tein aika ison satsin, sillä pakkauskoko oli 700g, ja mielestäni yksi olisi ollut liian vähän. Tätä tehtiin siis 1,4kg määrästä. 


broilerkebab ohje resepti
Kanakebab


1,4 kg Broilerinjauhelihaa

1,5 rkl Suolaa
1,5 rkl Mustapippurirouhetta
1,5 tl Chilijauhetta
2 tl Valkosipulijauhetta
1,5 tl Paprikajauhetta
Loraus Jalosavua (voit vaihtaa paprikajauheen savupaprikajauheeseen ja jättää tämän pois)
2 tl Jeeraa
Loraus öljyä


Lisää kaikki aineet yleiskoneen kulhoon, ja vaivaa taikinaa (taikinakoukuilla) hitaalla teholla kymmenisen minuuttia. Voit käyttää myös sähkövatkainta taikinakoukuilla.
Muotoile tämän jälkeen taikinasta noin ranteen vahvuinen pötkö, ja kääri se tiukasti alumiinifolioon. Pistele folioon alapuolelle reilusti reikiä, jotta mahdollinen ylimääräinen rasva pääsee valumaan pois. Tästä sitä ei kovin paljon tule. Laita silti uunin pohjalle leivinpaperi pellin päälle, jotta rasva putoaa siihen.

Paista pötkylää 100 asteisessa uunissa ritilän päällä 4h. 

Jätä pötkylä jäähtymään, mielellään jopa yön yli. Sitten voit vuolla siitä siivuja esimerkiksi juustohöylällä. Tämä leikkaantuu todella helposti ohuiksi siivuiksi katkeamatta. 


pitakebab broilerinjauheliha


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.