Katkarapukakku

Katkarapukakku

1.3.2022

Karppaajan pitaleivät

Meillä oli Korv Göransin kanakebabia (superhyvää), ja haluttiin syödä ne pitaleipien kanssa. Joten tein sitten itselleni näistä vähähiilihydraattisen version. Tällä ohjeella tulee neljä leipää. 

broilerikebab, ohje, resepti, pitaleipä, karppaajan

Pitaleivät karppaajalle

2 Munaa
120 g Turkkilaista jugurttia1 tl Suolaa
1,5 dl Pofiberiä
2 rkl Psylliumia
2 tl Leivinjauhetta


Sekoita munat ja jugurtti (voit korvata tämän ranskankermalla, tuorejuustolla tai smetanalla). Sekoita kuivat aineet ja sekoita ne sitten munien ja jugurtin joukkoon. Anna taikinan turvota hetki. 
Jaa taikina neljään osaan, tee pallot ja litistä ne pellille. 

Paista 175 asteessa kymmenisen minuuttia, kunnes ne kohoavat hieman, ja ottavat myös kauniin värin pintaan.                   

Tällä kerralla tosiaan täytin pitaleivät salaatilla, tomaatilla ja kaupasta ostetulla kanakebabilla. Lisäksi laitoin väliin hieman chilimajoneesia. 
Tein kuitenkin muutaman päivän kuluttua kanakebabia myös itse tällä ohjeella. Tästä saatan kirjoitella oman blogitekstin vielä myöhemmin, sillä niin hyvää siitä tuli. Liha oli kiinteää, ja helposti leikattavissa juustohöylällä. Lisäksi maku oli mitä mainioin. Koostumus oli jopa naudanlihasta valmistettua kebabia parempi. Eli jälkimmäiset kaksi pitaleipää menikin sitten itse valmistetun kanakebabin kera. 


vhh, karppaus, leipä, pitakebab



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.