Katkarapukakku

Katkarapukakku

2.10.2017

Paksu ja kermainen suppilovahverokeitto

Piti soitella tädin miehelle että mitenkäs sitä mummun kehumaa herkkua oikein tehdään. En nyt ole aivan varma muistinko kaiken oikein, kun en kirjoitellut mitään ylös ja tein keiton vasta seuraavana päivänä.
Mutta todella hyvää tästä ainakin tuli. Liekö pitäisi olla vielä parempaa?

Paras suppilovahverokeitto reseptiSuppilovahverokeitto

4-5 Perunaa
Suppilovahveroita
Kermaa
Maitoa
Suolaa
Tilliä
Voita (paistamiseen)



Paista suppilovahveroista (ilman rasvaa) neste pois pannulla. Sopiva määrä on sellainen, että pannun pohja juuri peittyy. Voit keittää perunat saman aikaisesti.

Kermainen suppilovahverosoppaTee perunoista löysähkö muusi.
Kun suppilovahverot ovat kuivaneet, lisää pannulle voi ja silputtu sipuli ja paista ne. Lisää sitten kermaa ja suola ja anna tekeytyä hetki.

Lisää suppilovahveroihin maitoa ja kermaa ja aja ne sauvasekoittimella pieniksi. Lisää sen jälkeen survos perunamuusin sekaan (voit vielä tässä vaiheessa surauttaa nämä sekaisin nopeasti sauvasekoittimella). Mausta tillillä ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna tekeytyä hetki.

Yleensä en syö perunoita, mutta nyt kyllä tein poikkeuksen, ja se todella kannatti! Nyt onkin lounasevästä töihinkin muutamaksi päiväksi.
Keiton kaverina söin uusia Oululaisen Jälkiuunilastuja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.