Katkarapukakku

Katkarapukakku

17.5.2018

Metsäsienisalaatti suolasienistä

Onhan hyvää!


Nyt kun tässä keväämmällä olen muistanut syksyllä säilömäni sienet, oli aika laittaa säilömäni suolasienet likomaan ja tehdä grilliruokien lisukkeeksi ihanaa metsäsienisalaattia.
Samaa sienisalaattia tein suolasienistä myös joulupöytään.

Metsäsienisalaatti

Suolasieniä (käytin noin 2-3 dl)
2 dl Smetanaa
Iso sipuli
Valkopippuria
(Suolaa)

Laita sienet likomaan jo edellisenä päivänä runsaaseen kylmään veteen. (Jouluna tein sen virheen, että liotin sieniä liian vähän aikaa, ja salaatista tuli hieman liian suolaista, vaikkakin se syötyä tuli!)
Maista ovatko sienet sopivia ennen kuin alat valmistamaan salaattia.

Pilko liotetut sienet ja sipuli. Sekoita ne smetanan kanssa ja mausta valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla oman maun mukaan.

Tämä tekemäni määrä meni kaikki, kun syöjiä oli kolme. Uskon että sitä olisi mennyt reilusti enemmänkin, jos sitä vain olisi ollut!

Syksyllä tosiaan pitää olla hieman ahkerampi myös rouskujen suhteen, ja kerätä niitä useampi lasipurkillinen joulua ja seuraavan kesän grillailuja varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.