
Sienirisotto
3 dl Suppilovahveroita (tuoreina)
Iso sipuli silputtuna
Voita (paistamiseen)
2,5 dl Risottoriisiä
7 dl Vettä
Liemikuutio tai fondi (itsellä oli kanttarellifondia, jota vain lorautin pullosta)
2 dl Kuohukermaa
Vaaleaa balsamiviinietikkaa
(Suolaa)
![]() |
Halutessa risoton sekaan voi sulattaa suppilovahverovoita |
Lisää risottoriisit pannulle ja kuullota myös ne.. Lisää sitten vesi vähän kerrallaan ja anna hautua melkein kypsiksi. Lisää sekaan fondi ja etikkaloraus. Lisää lopuksi vielä kerma vähän kerrallaan ja anna hautua hetki. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Itse lisäsin annokseni päälle syksyllä tekemääni suppilovahverovoita, joka arvatenkin maistui risoton päälle sulaneena todella hyvälle.
Voit maustaa annoksen myös ruohosipulilla, jos sitä sattuu olemaan. Itse valitettavasti unohdin sen, vaikka sitä jo kotipihasta saisi. Ehkäpä muistan lisätä sitä huomiseen evääseen.
Tämä maistui jo pannulta niin hyvälle, että pakkohan sitä oli siitä hieman maistella, vaikka muuten oli iltapala jo tehtynä ja syötynä. Onneksi muistin pakastamani suppilovahverot!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.