Katkarapukakku

Katkarapukakku

23.5.2018

Helppo suklaapohjainen kakku vanilijavalkosuklaakuorrutteella

Kesällä en suuremmin keittiössä viihdy, joten jos jotain haluan leipoa, on sen oltava helppoa!

Tämän kakun pohja on suklaakääretortun pohja! Käytin hyväksi havaitsemaani unelmatortun pohjaa.

Valkosuklaavanilijakakku ohje resepti

Kakkupohja

3 Kananmunaa
1,5 dl Sokeria
1 dl Perunajauhoa
1 tl Leivinjauhetta
0,5 dl Tummaa kaakaojauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kuivat aineet vähän kerrassaan kananmunavaahtoon siivilän läpi. Sekoita varoen.

Paista uunipellillä 200 asteessa 6-7 minuuttia.

Täyte
Suklainen valkosuklaavanilijakakku paras
1 tlk Flora vispi vanilijaa
1 prk Mascarponea
200 g Valkosuklaata

Vatkaa vanilijakastike vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hieman. Sekoita suklaa ja mascarpone ja lisää ne varovasti sekoittaen vanilijavaahdon sekaan.



Halkaise kääretorttupohja keskeltä ja laita täytettä pohjapalojen väliin. Jätä kuitenkin reilu puolet täytteestä kakun päälle. Koristele sirottelemalla päälle tummaa kaakaojauhetta siivilän läpi.
Tällä kerralla paikalla oli koristelija (syntymäpäiväsankari), joka hieman runsaammalla kädellä ripotteli kakun päälle lisäkoristeita, vaikka niitä en tavallisesti ole käyttänyt lainkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.