Katkarapukakku

Katkarapukakku

30.1.2020

Parhaat letut

Jokainenhan osaa tehdä lettuja, tietenkin. Mutta ne vain eivät aina ole yhtä hyviä, eikä joka taikinasta saa paistettua kunnon ohuita lettuja. Tämä on kokemukseni mukaan paras ohje ikinä!
Tämä ohje on oman yläasteaikani kotitalouden kirjasta. Tällä saa ohuita lettuja, joihin saa rapeahkot reunat, eivätkä letut tartu pannuun kiinni.

Letut (4:lle)

1 Muna
4 dl Maitoa
2 dl Vehnäjauhoja
3/4 tl Suolaa
1/2 dl Öljyä tai sulaa rasvaa

Vatkaa aineet kulhossa ja anna taikinan turvota 15-20 minuuttia.
Paista pannulla, ja muista tehdä ohuita lettuja. Paistamiseen ei periaatteessa tarvita rasvaa, sillä se on taikinassa itsessään. Silti mielestäni on parempi laittaa välillä nokare voita pannullekin.

Tarjoile hillon ja kermavaahdon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.