Katkarapukakku

Katkarapukakku

23.1.2020

Foccacia

Tämä on niin kummallista, itse kun aloin taas karppaamaan, mun tekee mieli leipoa kaikenlaista mitä itse en voi syödä. Mies ei valita. :)
Muutama päivä sitten tein karamellileipiä, lapsuuteni herkkukeksejä, joita äiti tapasi tehdä. Tämäkin vain tuli eilen mieleen, tekee mieli leipoa jotain.

Paras italialainen leipäFoccacia

3 dl Vettä
1 pss Kuivahiivaa
0,5 tl Suolaa
2 tl Sokeria
0,5 dl Valkoviiniä
8 dl Vehnäjauhoja
0,5 dl Oliiviöljyä
+ Omavalintaisia täytteitä / päällisiä

Lämmitä vesi reilusti käden lämpöiseksi. Lisää veteen suola, sokeri ja kuivahiiva. Lisää viini. Lisää jauhoja vähän kerrassaan kunnes taikina on sopivaa (määrä voi heittää hieman tuosta 8 dl:sta). Lisää sitten oliiviöljy ja vaivaa se taikinaan.
Jätä nousemaan liinan alle tunniksi. Leivo sen jälkeen lähes pellin kokoiseksi levyksi ja anna nousta 30 min. Painele levyyn sormella koloja, ja täytä haluamillasi täytteillä. Itse laitoin nyt siivutettuna valkosipulia, kirsikkatomaattia, aurinkokuivattua tomaattia ja fetaa. Myös sipuli ja oliivi käyvät oikein hyvin. Pirskota päälle oliiviöljyä.

Italialainen foccacia ohje resepti

Paista 225 asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Ripottele valmiin leivän päälle kuivattua timjamia.

Leivästä tuli ihanan pehmeää, ja makukin kuulemma oli erittäin hyvä. Tätä siis saa varioida eri täytteillä jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.