Katkarapukakku

Katkarapukakku

20.1.2020

Karppaajan pekoniset sämpylät

Usein tulee tehtyä mantelileipiä ja karppaajan rieskaa, mutta nyt halusin kaivella netin syövereistä jotain uutta. Ja kyllähän sitä löytyikin, monenlaista.

Mantelileipä ohje resepti pekonileipä

Pekoniset sämpylät karppaajalle

Karppaajan leipä


1 pkt Pekonia
5 dl Mantelijauhoa
1 tl Leivinjauhetta
1/2 tl Ruokasoodaa
3 Kananmunaa
1/2 pkt Maustamatonta tuorejuustoa
4 dl Juustoraastetta
Voita
1/2 - 1 dl Parmesania jauhettuna
1 tl Valkosipulijauhetta
1 tl Savupaprikajauhetta


Sekoita kanamunat, tuorejuusto ja juustoraaste kunnolla sekoittaten (voit käyttää yleiskonetta tai sähkövatkainta, ja antaa sen työskennellä kun teet muita valmisteluja).

Paista pekonit rapeiksi pannulla.

Tee parmesan-, valkosipuli- ja paprikajauheesta sekoitus lautaselle.

Sekoita mantelijauho, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Lisää nämä vähitellen yleiskoneen sekoittamaan taikinaan. Murenna pekoni, ja lisää myös se taikinaan.

Tee taikinasta palloja, ja kieritä ne parmesanseoksessa.

Voitele uunivuoka reilulla määrällä voita, asettele sämpylät siihen ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20min. Tarvittaessa laita leivinpaperi vuoan päälle, jos sämpylät näyttävät tummuvan pinnasta liikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.