Katkarapukakku

Katkarapukakku

22.11.2021

Sienisalaatti suppilovahveroista

Käytiin viikonloppuna Helsingissä Chef Wotkin´silla ostoksilla. Ostettiin jotain ihania leikkeleitä leivälle useampi paketti, ja tietenkin pihvejä. Tällä kerralla mukaan tarttui naudan entrecôte pihvit sekä neljä naudan sisäfileepihviä. 

sienisalaatti, suppissalaatti, metsäsienisalaatti


Eilen sunnuntaina sitten teimme entrecôte pihvit "suvittamalla", eli pihvit vakumoitiin yksitellen, ja ne sitten kypsyivät sous vidella 7h 56°C:ssa. Tästä toisessa postauksessa enemmän. 
Pihvien kaveriksi valmistimme ihanat Hasselbackan perunat. Ja koska nyt oltiin valoisan aikaan kotona, niin kävimme myös hakemassa reilujn satsin suppilovahveroita "takapihalta". Näistä sitten tein suppilovahverokastikkeen (ilman pekonia) ja sienisalaatin aterian lisukkeiksi. Olihan hyvää! 

Suppilovahveroista en ole salaattia ennen tehnyt, eli tämä oli ihan uusi kokeilu. 

suppissalaatti, sienisalaatti
Suppilovahverosalaatti

1,5 l Suppilovahveroita
Sipuli silputtuna
Suolaa
Mustapippuria
Valkopippuria
2 dl Smetanaa


Lisää pilkotut suppilovahverot kuumalle pannulle ja pyörittele niitä (ilman mitään rasvaa) kunnes neste on haihtunut pois. Anna jäähtyä.
Sekoita kaikki aineet keskenään. Maista että mausteita on omaan makuusi sopivasti.
Jätä maustumaan jääkaappiin vähintään vartiksi ennen tarjoilua. 
Äläkä korvaa smetanaa ranskankermalla, sillä ranskankerma vetistyy herkästi. 

Hyvää oli, koko ateria oli niin hyvä, että vielä illalla hymyilytti. 
Toki totesimme, että kyllä metsäsienisalaatti suolasienistä on parempi, mutta tätä tehdään varmasti jatkossakin, sillä suppiksia kasvaa tuossa lähellä niin paljon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.