Kinkkuruusut
Lehtitaikinalevyjä
Kinkkuleikkeleitä tai muuta pyöreää leikkelettä
Tomaattikastiketta
Juustoraastetta
Tee voitaikinan sulaessa tomaattikastike.
Leikkaa sulanut voitaikinalevy neljään osaan (lyhyemmän sivun suuntaisesti) ja kaulitse pituussuunnassa. Levitä tomaattikastike levylle.
Ripottele päälle juustoraastetta ja aseta halkaistut leikkelesiivut toiseen reunaan siten että tulevat pyöreästä päästään selkeästi reunan yli.
Painamattomat ruusut eivät pysy pystyssä |
Paista 225 asteessa noin vartti. Peitä levy vielä leivinpaperilla, sillä se estää leikkeleterälehtiä palamasta.
Ajattelinpa vielä tehdessä näiden turpoavan enemmän, joten asettelin nämä kahdelle pellille, kun näistä olisi saanut yhden aivan täpötäyden pellillisen. No, se oli virhe, sillä painamisesta huolimatta ne tahtoivat kuitenkin kaatua uunissa jonkin verran. Jälkimmäisen pellillisen paistoinkin sitten niin, että asettelin ruusut vieriviereen levyn takalaitaa vasten. Ne onnistuivat huomattavasti paremmin.
Hieman lisähaastetta sai myös siitä, että meillä oli ollut meetwurstirosvo... Täysi paketti piti olla jääkaapissa, piilossa ylähyllyn takaosassa. Eipä ollut, kun se olikin etuosassa ja kaksi siivua jäljellä. Onneksi naapuri pelasti kun kipittelin vielä iltayhdeksän tienoilla kyselemään mitä vain leikkelettä.
Osassa on siis meetwurstia, osassa kinkkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.