Meillä käytiin jonkin verran keskustelua siitä mikä grilli meille tulisi. Meillä oli ennestään nelisen vuotta sitten ostettu (sään armoilla elellyt) kaasugrilli ja pieni pallogrilli, jonka ostin joskus helpoksi liikuteltavaksi makkaragrilliksi, jota voi kuskailla pitkin pihaa sinne missä koskaan sitten ollaankaan.
Minä olin ehdottomasti kunnollisen hiiligrillin kannalla, kun taas miehen ehdoton toive oli kaasugrilli, joka onkin mikron lisäksi ainoa laite, jota hän käyttää. Tämä painoi luonnollisestikin asiassa melko paljon.
Päädyimme Suomen Savustintukun myymään hybridiin, eli kaasu- ja hiiligrillin sekoitukseen. Grilliä voi siis käyttää kumpanakin erikseen tai samanaikaisesti. Lisäksi tässä ei ole ärsyttävää parilaa, vaan pelkät valurautaiset ritilät.
Pitihän tämä toki sunnuntaina sitten koeajaa.
Ostin valmispihvejä (Texas XXS), joista puoliso kovasti pitää. Tosin yleensä meillä on samoista pihveistä XXXL-versioita. Nyt vain vartaisiin oli jo tulossa niin paljon lihaa, että päädyin näihin pienempiin.
600g Possun sisäfilettä
1 pkt Pirkka grillijuustoa
Kirsikkatomaatteja
Sipulia
1 pkt Pekonia
Leikkaa possun sisäfile siivuiksi ja nuiji ohuiksi.
Tee sen jälkeen marinadi.
Tein hieman saman tyylisen kuin aiemmin tulisiin grillattuihin possurulliin.
Marinadi
Worhertershire kastiketta
Omenaviinietikkaa
Nestemäistä valkosipulia
Savun makuista grillauskastiketta
Suolaa
Suolaa
Sekoita aineet keskenään ja sekoittele nuijitut possupihvit kauttaaltaan marinadiin ja jätä maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
Laita samaan aikaan varrastikut likoamaan (mikäli käytät puisia), jotta niiden päät heti hiilly grillissä.
Leikkaa grillijuusto kuutioiksi. Kääri jokaisen sisäfileen sisälle yksi reilun kokoinen kuutio grillijuustoa. Pilko sipuli reilun kokoisiksi paloiksi ja lisää ne vartaaseen pekoniin käärittyinä. Laita loput grillijuustot vartaaseen ja laittele tomaatit sopiviin väleihin ja sitten vain grillailemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.