Hyydytetty voileipäkakku
200 g Varrasleipää
100 g Voita
2 prk Maustamatonta tuorejuustoa
4 dl Kermaa
300 g Kinkkuleikkeleitä
4 Liivatelehteä
Ruohosipulia
Sipuli
1/4 dl Lime- tai sitruunamehua
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Murenna varrasleipä ja sekoita muru hyvin sulan voin kanssa. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele hapankorppuvoi pohjalle tiiviiksi ja laita jääkaappiin.
Puinen perunasurvin oli mainio työkalu varrasleivän murentamiseen.
Kun Lidliin tulee kuvassa näkyvä silppuaja myyntiin, suosittelen! Hinta n. 12€. Sai nopeasti sopivaa kinkkusilppua ja sipulin pieneksi silpuksi. Todella helppokäyttöinen ja helppo pestä. Meillä päivänsankari tykkää käyttää tätä.
Kuumenna sitruuna- tai limemehu ja sulata lionneet ja puristetut liivatteet siihen. Jätä jäähtymään.
Silppua kinkkuleikkeleet pieneksi silpuksi. Pilko pieneksi samalla sipuli ja ruohosipuli.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kaikki aineet siihen. Lisää liivatteinen mehu viimeiseksi, vasta kun se on tarpeeksi jäähtynyttä.
Osa täytteestä jäi minulle pieneen astiaan, kun pohja ei sovi ruokavaliooni |
Koristele kakku haluamallasi tavalla. Itse tein miniluumutomaateista ja ruohosipulista kakun päälle tulppaaneja. Lisäksi pursotin hieman smetanaa.
Saman kakun voi tehdä myös esimerkiksi kylmäsavulohesta, jolloin lisäksi voi laittaa myös silputtua tilliä. Tuolloin myös sitruuna- tai limemehun määrän voi tuplata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.