Nyt kun kelit hellii, ei juurikaan tee mieli mennä sisälle lainkaan. Tästä syystä ruokakin tulee tehtyä pääasiassa grillissä. Sen verran kyllä teen sisätiloissakin, että yleensä meillä on grilliruoan lisukkeena kotona tehtyä perunasalaattia.
Tulista ruokaa rakastavina nämä possurullat ovat aivan ihania, joskin melko tulisia (riippuu toki siitä mitä chiliä käyttää).

Marinadi (ohje alempana)
Porsaan sisä- tai ulkofilettä
Pekonia (siivuina)
Chilejä (tuoreita)
Fetajuustoa (muukin juusto käy)
Nuiji fileet (tai leikkaa) sopivan ohuiksi ja jätä marinoitumaan muutamaksi tunniksi. Kun lihat ovat marinoituneet, kääri ne rullalle halkaistujen ja fetalla täytettyjen chilien ympärille. Kääri ympärille vielä pekonisiivu. Halutessasi voit kiinnittää rullat coctail tikuilla (suosittelen liottamaan tikkuja vedessä palamisen välttämiseksi).
Älä grillaa näitä liian pitkään, sillä ohuet possupihvit kuivuvat helposti. Grillaa näitä alkuun miedommalla lämmöllä ja halutessasi ota vasta lopuksi pinta kuumemmassa. Kääntele muutaman kerran grillauksen aikana jotta kypsyvät tasaisesti.

Marinadi
Worchestershire kastiketta
Omenaviinietikkaa
Öljyä
Valkosipulimurskaa
Ruohosipulia

Ostin chilipaketin Lidlistä, joten ne olivat melko mietoja. Samasta syystä en poistanut siemeniä ennen täyttämistä, vaikka sitä usein suositellaan liian tulisuuden poistamiseksi. Normaalisti ostan chilit irtomyynnistä K-kaupan heviosastolta.
Käytin porsaan sisäfilettä, sillä pidän sen mausta ulkofilettä enemmän.
Suosittelen kokeilemaan! Nämä ovat esimerkiksi oikein mukava startteri kun halutaan grillailla pidemmän kaavan mukaan. Mutta menevät toki ihan itse ruokanakin.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.