Katkarapukakku

Katkarapukakku

4.5.2016

Spaghettipiirakka

SpaghettipiirasMeillä spaghetti uppoaa miesväkeen aina. Samoin kuin makaronikin. Nyt vielä veli kylässä ja jotain piti keksiä. Tässä taas yksi kokeilu, kun joskus näin jonkun videon aiheesta. En enää muista mitä kaikkea siihen tuli, mutta näin suunnilleen muistelisin. Käytännössähän tämä nyt ei suuremmin eroa makaronilaatikosta, tosin siihen en laita tomaattikastiketta. Eli tämä lienee spaghetin ja jauhelihakastikkeen, sekä makaronilaatikon sekoitus, joka vain on hauskasti piirakan tai kakun näköinen.

Spaghettipiirakka

Keitettyä spaghettia
700 g Jauhelihaa
1 tlk Tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
(Halutessasi chilikastiketta)
5 Kananmunaa
1 prk Maustamatonta tuorejuustoa
2 Sipulia
2 dl Juustoraastetta (reilun puolet voi korvata fondue juustolla)
Parmesaania
Suolaa
Basilikaa

SpagettipiirasPaista jauheliha ja silputtu sipuli. Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla ja siirrä sivuun. Keitä samalla spaghetti.
Sekoita pannulla kaikki loput aineet (vain puolet juustoraasteesta) siten, että jauheliha on toiseksi viimeinen aine. Mikäli syntynyt kastike on liian paksua, voit lisätä siihen tässä vaiheessa halutessasi vettä. Sekoita hyvin. Tämän jälkeen keitetyt spaghetit lisätään joukkoon ja sekoitetaan hyvin. Kaada valmis seos voideltuun irtopohjavuokaan ja painele se sinne hyvin. Lisää sen jälkeen pinnalle vielä jäljelläolevat juustoraasteet ja halutessasi vielä lisää parmesaania.
Paista 180 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia, tai kunnes juusto on saanut kauniisti väriä pintaan.
Anna jäähtyä hetki ennen kuin poistat vuoan reunat.

Spagettipiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.