
Itseasiassa en edes koskaan tiennyt että tämä oli lihapata, minä puhuin aina "fammon kastikkeesta" ja luulinkin että tämä tosiaan on lihakastike.
Kieltämättä hieman pelottava urakka, sillä resepti on vähän "sinnepäin", mitään määriä ei ole kerrottu, eikä oikein tekotapaakaan kunnolla. Ja tietenkin kaikki se vähäkin på svenska.
Ja odotukset taivaissa, tietenkin.
Lihaksi valitsin naudan kulmapaistin, jonka pitäisi sopia pataruokiin, joita haudutetaan pitkään.
Eikä siitäkään ole kauaa kun päätin että seuraava naudanliharuoka ei ole kyllä ajankohtainen kovin äkkiä, kun padassa haudutettu brandy härkä jäi sitkeäksi siitä huolimatta, että haudutin sitä liki tupla-ajan siihen nähden mitä olisi pitänyt...
Aineet
700-800g Naudanlihaa paloina
2 Sipulia
2 Porkkanaa
Suolaa
Maustepippuria
Laakerinlehti
Lihaliemikuutio (tai kaksi?)
Vettä
4 dl Kuohukermaa (tärkeää että on oikeaa kermaa)
Voita (tärkeää että on kunnon oikeaa voita)
Vehnäjauhoa
Ehkä hieman valkopippuria
Paista naudanlihapaloja pannulla voissa. Toimin varman päälle ja paistoin lihat valurautapannulla. Mausta ne suolalla ja maustepippurilla. Laita lihat valurautapataan (tämäkin tärkeää, että on valurautainen pata, joka antaa kastikkeelle paremman maun) ja lisää lihalientä niin, että sitä on suunnilleen lihojen puoliväliin saakka.
Lisää maustepippuria, laakerinlehti, porkkanaa, sipulia ja suolaa.
Anna kiehua padassa 3-4h, tai kunnes lihat ovat kunnolla mureita. Tarkista välillä että padassa on nestettä, ja lisää tarvittaessa vettä.
Kun liha on kunnolla mureaa, poista porkkanat padasta. Lisää pataan reilusti kermaa, hieman vahnäjauhoa ja sekoita varovaisesti, jotta lihapalat eivät murene. Lisää tarvittaessa hieman mausteita.
Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
![]() |
Paljon voita ja lihat valurautapannulla |
![]() |
![]() |
Pitkä 3-4h haudutus edessä. Porkkanat poistetaan ennen kerman lisäämistä.![]() ![]() Vasemmassa kuvassa haudutus on noin puolivälissä, oikeanpuoleisessa taas porkkanat on poistettu ennen kerman lisäämistä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.