Katkarapukakku

Katkarapukakku

24.3.2016

Lihapullat tomaattikermakastikkeessa

Helppo ja nopea ruoka tehdä! Ja olipa ensimmäinen kerta kun teen lihapullia näin. Normaalisti olen paistanut ne pannulla tai uunipellillä ja kastike on ollut erikseen.

Lihapullat

Lihapullat tomaattikermakastikkeessa resepti700g Jauhelihaa
1 dl Maustamatonta jugurttia
2 rkl Valkosipulimurskaa
1 tl Suolaa
1 tl Savupaprikajauhetta
Basilikaa
Oreganoa
1 Kananmuna

Kastike

1 tlk Paseerattua tomaattia (myös tomaattimurska käy)
1 prk Tomaattipyreetä
2 dl Kermaa
3 Sipulia
2 rkl Valkosipulimurskaa
1 rkl Suolaa
Basilikaa
Oreganoa
Savupaprikajauhetta


Lihapullat tomaattikermakastikkeessaSekoita mausteet jugurttiin ja kananmunaan. Lisää silputtu sipuli ja jauheliha ja sekoita hyvin taikinaksi. Jätä taikina tiiviinä könttinä jääkaappiin.

Sekoita kastikkeen aineet valurautapataan tai muuhun uuniastiaan. Laita uuni 200 asteeseen ja nosta pata sinne heti kun laitat uunin päälle.

Lihapullien valmistusPyörittele lihapullat. Kun uunin lämpötila on 200 astetta, ota pata uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Lisäile varovasti lihapullat kastikkeeseen kahden ruokalusikan avulla siten, että kaikki peittyvät.

Kun uunin lämpö on 225 nosta pata sinne noin 15-20 minuutiksi, ja laske sen jälkeen lämpötila 175 asteeseen ja anna paistua vielä puolisen tuntia.


Ohje lihapulliin kermatomaattikastikkeessa

Tarjoa perunoiden tai pastan kanssa.




Lihapullat kermatomaattikastikkeessa

Kuten jo alussa mainittu, tämä oli helppo ja maukas ruoka. Lihapullat jäivät sen kokoisiksi kuin ne olivat pataan laitettaessa, eivätkä kutistuneet kuten pannulla tai paljaaltaan uunipellillä paistettaessa. Toisin sanoen, näin taidan näitä tehdä jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.