Katkarapukakku

Katkarapukakku

7.3.2016

Kanaa Igorin tapaan

Pakkohan tämä oli kokeilla kun kaikkialla niin kovasti kehutaan. Helppo valmistaa, ja raaka-aineetkin ovat sellaisia, että niitä on meillä melkein aina. 

Ohje 

Igorin kana600g Broilerin fileitä
Iso punainen paprika
1-2 Sipulia
2 rkl Valkosipulimurskaa
4 rkl Tomaattipyrettä
1 rkl Sokeria
1 tl Savupaprikajauhetta
2 tl Suolaa
2 dl Kanalientä
2 prk Smetanaa
2 Maustekurkkua

Pilko sipulit ja paprikat ja kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyre, valkosipuli ja savupaprikajauhe ja pyörittele ne hyvin sekaisin.
Lisää sitten loput aineet ja anna muhia hetki.

Igorin kanan valmistaminen













Igorin kanan tekeminen
Kanafileet saamassa kastikkeen niskaansa.
Paista broilereihin kuumalla pannulla kaunis pinta ja nosta ne uunivuoan pohjalle. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Kaada kastike broilereiden päälle ja laita 175 asteiseen uuniin reiluksi puoleksi tunniksi.


Tarjoile esimerkiksi riisin kera.



Käytin miedossa chilimarinadissa olevia fileitä, kun sellaisia meillä oli jääkaapissa. Normaalisti toki kuuluisi käyttää maustamattomia fileitä. Mutta nämä kyllä sopivat tähän todella hyvin. Tästä syystä en siis itse tällä kerralla maustanut fileitä millään.


Maku oli melko kermainen, ja jäin  miettimään uskaltaisiko ensi kerralla puolet smetanasta korvata esimerkiksi venäläisellä jugurtilla? Siitä saisi ehkä aavistuksen happamuutta tähän. Uskon myös että ripaus chilijauhetta olisi sopinut tähän erittäin hyvin.

Mies kuitenkin kehui kovasti ihan tällaisenaankin, eli eiköhän tätä laiteta useamminkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.