Katkarapukakku

Katkarapukakku

29.3.2016

Thaimaalainen green curry chicken, kanaa vihreässä curryssa

Greencurry chicken recipeTämä on äärettömän helppo ja nopeahko ruoka valmistaa. Tämä ei ole yhtä tulista kuin red curry, joten tämä uppoaa ainakin meillä myös poikaan ihan sellaisenaan kuin mekin sen syömme. 

Huom! Mikäli Green curry paste ei ole marketista vaan aasiakaupasta, käytä noin kolmannes, tai jopa vain neljännes, ohjeen tahnamäärästä! Kuvassa oleva tahna aasiakaupasta ja on huomattavasti vahvempaa (ja parempaa) kuin marketeista saatava. 


Green curry tahnaGreen curry chicken

450 g Maustamatonta broilerin filettä
Öljyä (mieluiten kookos-)
3 Sipulia
1-2 Paprikaa
1 prk Kookosmaitoa
Green curry tahnaa noin 100-150g
1 rkl Sitruunamehua
1 prk Vesikastanjoita
1 rkl Valkosipulimurskaa
1 rkl Inkiväärimurskaa
Chiliä pilkottuna oman maun mukaan

Pilko sipulit, paprikat ja kanat. Paista sipulit ja paprikat kuumalla pannulla öljyssä, saavat ottaa väriä pintaan jo nyt. Lisää sitten pilkotut kanat ja paistele sen aikaa että neki ottavat väriä pintaan.
Thaimaalainen green curry chicken, kanaa vihreässä curryssa













Tämän jälkeen lisätään kookosmaito. Mikäli haluat tehdä keittoa, lisää myös vettä haluamasi määrä.
Kun edelliset on sekoitettu, lisätään loput aineet ja annetaan hautua kannen alla noin 10 min.

Thaimaalainen green curry chicken, kanaa vihreässä curryssa


Tarjoile basmatiriisin tai nuudelin kanssa, tai syö sellaisenaan mikäli teit tästä keiton.



Basmati riisi ja green curry

Green curry tahnaa myydään monissa marketeissa. Oman kokemukseni mukaan kuitenkin parasta tahnaa saa aasialaisista kaupoista. 

Mikäli sinulla on aasiakaupasta kunnollista green curry tahnaa, älä todellakaan laita sitä noin paljon kuin ohjeessa. Saimme aikuiseen makuun täydellistä, ihanan tulista, yllämainitulla ohjeella kun kookosmaitoa oli kaksinkertainen määrä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.