
Huom! Mikäli Green curry paste ei ole marketista vaan aasiakaupasta, käytä noin kolmannes, tai jopa vain neljännes, ohjeen tahnamäärästä! Kuvassa oleva tahna aasiakaupasta ja on huomattavasti vahvempaa (ja parempaa) kuin marketeista saatava.
1 prk Kookosmaitoa
Green curry tahnaa noin 100-150g
1 rkl Sitruunamehua
1 prk Vesikastanjoita
1 rkl Valkosipulimurskaa
1 rkl Inkiväärimurskaa
Chiliä pilkottuna oman maun mukaan
1 rkl Sitruunamehua
1 prk Vesikastanjoita
1 rkl Valkosipulimurskaa
1 rkl Inkiväärimurskaa
Chiliä pilkottuna oman maun mukaan
Pilko sipulit, paprikat ja kanat. Paista sipulit ja paprikat kuumalla pannulla öljyssä, saavat ottaa väriä pintaan jo nyt. Lisää sitten pilkotut kanat ja paistele sen aikaa että neki ottavat väriä pintaan.


Tämän jälkeen lisätään kookosmaito. Mikäli haluat tehdä keittoa, lisää myös vettä haluamasi määrä.
Kun edelliset on sekoitettu, lisätään loput aineet ja annetaan hautua kannen alla noin 10 min.
Tarjoile basmatiriisin tai nuudelin kanssa, tai syö sellaisenaan mikäli teit tästä keiton.

Green curry tahnaa myydään monissa marketeissa. Oman kokemukseni mukaan kuitenkin parasta tahnaa saa aasialaisista kaupoista.
Mikäli sinulla on aasiakaupasta kunnollista green curry tahnaa, älä todellakaan laita sitä noin paljon kuin ohjeessa. Saimme aikuiseen makuun täydellistä, ihanan tulista, yllämainitulla ohjeella kun kookosmaitoa oli kaksinkertainen määrä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.