Tähän suositeltiin penneä, mutta en lähde sen vuoksi kauppaan, vaan tein tämän nyt koronatyyliin siitä mitä on, eli ihan tavallisesta makaronista.
Pastitsio
400 g Makaronia
3 dl Juustoraastetta (osan voi halutessaan korvata fetalla)
Valkokastike

0,5 dl Vehnäjauhoja
5 dl Maitoa
1 tl Suolaa
1 dl Juustoraastetta
2 Kananmunaa
Jauhelihakastike
400 g Jauhelihaa
1 Sipuli silputtuna
1 tlk Tomaattimurskaa (400g)
2 tl Timjamia ja/tai Rosmariinia
1 tl Suolaa
1 tl Mustapippuria
Laita makaronit kiehumaan.
Tee samanaikaisesti valkokastike. Lisää kuumalle pannulle öljy lisää siihen vehnäjauhot vähitellen. Lisää sitten lämmitetty maito vähitellen, samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Sulata sitten juustoraaste sekaan ja mausta suolalla. Jätä valkokastike jäähtymään. (Kananmunia ei lisätä vielä.)
Paista jauheliha ja lisää sitten silputtu sipuli ja tomaattimurska. Kiehuta ilman kantta hiljalleen viitisen minuuttia ja mausta.
Laita puolet keitetystä pastasta voidellun uuniastian pohjalle. Lisää päälle 1 dl juustoraastetta. Levitä sen päälle jauhelihakastike ja peitä se lopuilla pastoilla.
Vatkaa kananmunat jäähtyneen valkokastikkeen joukkoon, ja kaada se vuokaan viimeisimmän pastakerroksen päälle kauttaaltaan. Levitä jäljellä oleva 1 dl juustoraastetta vuokaan kaiken päälle.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta on ottanut kauniin värin.
Tarjoile tomaatin, fetan, sipulin ja oliivien kanssa.
Itse korvasin osan ensimmäisen pastakerroksen päälle tulevasta raasteesta fetalla, koska meillä sitä sattui olemaan.
Todella hyvää, tätä tehdään pikapuoliin toisenkin kerran!
HUOMIOITUA:
Tein toisella kerralla pastitsion oikeaoppisesti pennestä. Tämä jäi huomattavasti kuivemmaksi kuin tavallisesta makaronista tehtynä. Kastikkeet eivät päässeet valumaan samalla tavalla pastan sekaan, ja pitkän pennepastan sisäosat jäivät tyhjiksi. Juustokastikekin lähinnä "kuivui" uunissa pastitsion pintaan. Itse käytän siis jatkossa tähän ruokaan tavallista makaronia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.