Katkarapukakku

Katkarapukakku

6.5.2020

Pastitsio, kreikkalainen pastavuoka

Nyt taas tulee tehtyä vähän enemmän arkiruokia, kun saa viettää päivät etätöissä kotona, ja illat sitten koitetaan vältellä minnekään lähtemistä. Törmäsin helppoon pastitsioon, jota nyt sitten ajattelin kokeilla.
Tähän suositeltiin penneä, mutta en lähde sen vuoksi kauppaan, vaan tein tämän nyt koronatyyliin siitä mitä on, eli ihan tavallisesta makaronista.

Paras pastaohje, pastavuoka resepti ohje


Pastitsio

400 g Makaronia
3 dl Juustoraastetta (osan voi halutessaan korvata fetalla)


Valkokastike

Pastitsio ohje resepti2 rkl Oliiviöljyä
0,5 dl Vehnäjauhoja
5 dl Maitoa
1 tl Suolaa
1 dl Juustoraastetta

2 Kananmunaa


Jauhelihakastike

400 g Jauhelihaa
1 Sipuli silputtuna
1 tlk Tomaattimurskaa (400g)
2 tl Timjamia ja/tai Rosmariinia
1 tl Suolaa
1 tl Mustapippuria


Laita makaronit kiehumaan.
Tee samanaikaisesti valkokastike. Lisää kuumalle pannulle öljy lisää siihen vehnäjauhot vähitellen. Lisää sitten lämmitetty maito vähitellen, samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Sulata sitten juustoraaste sekaan ja mausta suolalla. Jätä valkokastike jäähtymään. (Kananmunia ei lisätä vielä.)

Paista jauheliha ja lisää sitten silputtu sipuli ja tomaattimurska. Kiehuta ilman kantta hiljalleen viitisen minuuttia ja mausta.

Laita puolet keitetystä pastasta voidellun uuniastian pohjalle. Lisää päälle 1 dl juustoraastetta. Levitä sen päälle jauhelihakastike ja peitä se lopuilla pastoilla.

Vatkaa kananmunat jäähtyneen valkokastikkeen joukkoon, ja kaada se vuokaan viimeisimmän pastakerroksen päälle kauttaaltaan. Levitä jäljellä oleva 1 dl juustoraastetta vuokaan kaiken päälle.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta on ottanut kauniin värin.

Tarjoile tomaatin, fetan, sipulin ja oliivien kanssa.

Itse korvasin osan ensimmäisen pastakerroksen päälle tulevasta raasteesta fetalla, koska meillä sitä sattui olemaan.

Todella hyvää, tätä tehdään pikapuoliin toisenkin kerran!

HUOMIOITUA:
Tein toisella kerralla pastitsion oikeaoppisesti pennestä. Tämä jäi huomattavasti kuivemmaksi kuin tavallisesta makaronista tehtynä. Kastikkeet eivät päässeet valumaan samalla tavalla pastan sekaan, ja pitkän pennepastan sisäosat jäivät tyhjiksi. Juustokastikekin lähinnä "kuivui" uunissa pastitsion pintaan. Itse käytän siis jatkossa tähän ruokaan tavallista makaronia.


penne pasta pastizio

Kreikkalainen ruoka resepti




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.