Katkarapukakku

Katkarapukakku

25.5.2020

Valkosipulikermaperunat

Joku lisuke piti keksiä naudan pippuripihveille, jotka tarttuivat kaupasta matkaan. En muista koska olisin viimeksi syönyt kermaperunoita, saati sitten valkosipulikermaperunoita, joten niitä tänään!

Parhaat kermaperunat ohje resepti




Valkosipulikermaperunat


1 kg Perunoita (noin)
Iso sipuli
Suolaa (reilusti)
Voita
3-4 dl Kermaa
3 Laakerinlehteä
Timjamia (mieluiten tuoretta)
2 Kynttä valkosipulia
Mustapippuria




Voitele vuoka voilla. Pese ja viipaloi perunat. Lisää niihin reippaasti suolaa. Perunat itkettyvät samalla. Viipaloi sipuli. Lado perunasiivut ja sipuli vuokaan siten, että sipulirenkaita tulee sinne tänne perunoiden väliin. Itse asettelin perunasiivut melkein pystyasentoon, jotta saan kerman valutettua mahdollisimman hyvin väleihin.
Kiehauta kerma ja muut aineet kokoajan sekoittaen. Sammuta levy ja jätä kermaseos kattilassa levylle hetkeksi. Poista laakerinlehdet.
Kaada kermaseos perunoiden päälle vuokaan.
Paista 200 asteisessa uunissa vajaa tunti. Voit kesken paistamisen hieman painella perunoita tarpeen mukaan kermaan. Jos pinta lopussa näyttää tummuvan liikaa, voit halutessasi laittaa vuoan päälle kannen tai
palan foliota.
Anna vetäytyä (ja jäähtyä) ainakin vartti ennen tarjoilua.

Melkein on myönnettävä etten edes muistanut miten hyviä kermaperunat voivat ollakaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.