Katkarapukakku

Katkarapukakku

4.5.2020

Kala curry, thaimaalainen

Lidlissä oli pakasteen pangasius-fileitä, joita teki mieli kokeilla. Pangasius (haimonni) on melko mieto kala, joten sen kaveriksi sopii mausteinen curry.

Oliiviöljyä (paistamiseen)
4 Kalafilettä
2-4 rlk Vihreää currytahnaa
1 tlk Kookosmaitoa
Limen mehua
1 rkl Kalakastiketta
Pinaattia (pakaste)
Tuoretta korianteria

Paista kasarissa öljy, tilkka kookosmaitoa ja currytahna. Tahnan määrä oman maun mukaan (tahnoja on myös eri vahvuisia). Anna kiehua hetki, ja lisää sitten loput kookosmaidot. Lisää limemehu ja kalakastike, anna kiehua. Lisää sekaan pinaatti.
Lisää lopuksi kalafileet (poista mahdolliset kuoret ensin). Anna kiehua. Kalat kypsyvät nopeasti. Voit kääntää niitä varmistaaksesi tasaisen kypsymisen. Kalalle riittä noin 2min kiehuvassa kastikkeessa.
Lisää valmiiseen curryyn tuoretta korianteria.

Tarjoa esimerkiksi basmatiriisin kanssa.

Tämä oli todella hyvää ja onnistunut ruoka. Kalafileet oli meillä pakkasessa melko pitkään kun en saanut aikaiseksi niitä valmistaa. Nyt (jälleen kerran) yritämme syödä pakastinta "tyhjäksi", joten oli hyvä sauma käyttää nämä. Mutta totesimme kyllä että "tämä ei jää tähän", vaan ostetaan kyllä pangasiusta jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.