Katkarapukakku

Katkarapukakku

19.5.2020

Meksikolainen lasagne

Katselin Netflixistä sarjaa nimeltä "Dead to me", ja siinä ensimmäisessä jaksossa naapuri tuo juuri leskeksi jääneelle päähenkilölle vuoan meksikolaista lasagnea. Hetkinen, mitäs se on?
No, siitähän löytyi monia eri variaatioita, eli käytännössä tämä oli ruoka, johon voi laittaa aika lailla mitä vain, kunhan löytyy sopivat mausteet ja jotain salsaa.

Vaikka tässä meinaa etätöissä mökkihöperöityä, niin on pitkästä aikaa tullut kokeiltua uusia reseptejä enemmän kuin aikoihin. Korona-aika kun tuntuu jatkuvan, niin taitaa jatkua myös tämän rouvan koronakokkailut. Omasta mielestäni parhaat ohjeet lisäilen edelleen tänne, josta niitä saan itsekin luntattua myöhemmin.

Mexicolainen lasagne tex mex texmex ohje resepti
Meksikolainen lasagne

8-10 Lasagnelevyä
Juustoa
Kirsikkatomaatteja
Jalapenosiivuja


Jauhelihakastike

Oliiviöljyä (paistamiseen)
400g Jauhelihaa
Iso sipuli silputtuna
Tacomaustetta
1 prk Salsaa (kaupan valmis käy)
1 tlk Kidneypapuja (myös muut pavut käyvät)
Chilikastiketta
Creme fraicea
Suolaa

Paista jauheliha ja sipuli oliiviöljyssä. Itse käytin chilioliiviöljyä. Mausta, lisää sekaan loput aineet.
Halutessasi voit lisätä mm. tomaattimurskaakin.


Juustokastike

1 pkt Tuorejuustoa (maustamatonta)
Jalapenopurkista lientä
Creme fraicea
(Hellmannsin Garlic-Jalapeno-salaatinkastiketta)

Sekoita aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi. Meillä sattui olemaan tuota Hellmannsin ihanaa valkosipuli-jalapeno kastiketta, joka sopii tähän todella hyvin. Juustokastikkeen voi kuitenkin aivan hyvin tehdä ilmankin.

Laita pari lasagnelevyä vuoan pohjalle ja peitä ne kerroksella jauhelihakastiketta (noin kolmannes kastikkeesta). Lisää päälle lasagnelevyt ja peitä ne juustokastikkeella (noin puolet). Täytä kerroksittain siten, että viimeisten lasagnelevyjen päälle tulee hieman jauhelihakastiketta, jonka vielä peität lopulla juustokastikkeella (jäljellä oleva puolet). Lisää päälle vielä kirsikkatomaatit ja jalapenosiivut ja peitä juustolla.
Paista 200 asteessa kunnes juusto on ottanut kauniin värin pintaan.

Tarjoile tuoreen korianterin ja creme fraicen / smetanan kanssa. Lisäksi sopii myös mm. fetajuusto, jota toki voi laittaa jo itse lasagnen sekaan vuokaan ennen sen paistamista.

Aivan älyttömän hyvää! Tätä syötiin illalla, ja loput sitten jäi seuraavan päivän lounaaksi. Meidän chilioliiviöljy on sen verran tymäkkää, että ruoka poltteli syödessä miellyttävästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.