Nyt sitten tein uunimakkaran kaveriksi ruotsalaisia rikottuja perunoita.

8 Perunaa
4 rkl Oliiviöljyä
Timjamia
Rosmariinia
1 rkl Sitruunamehua
Valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl Dijonia
Mustapippuria
Merisuolaa (rouhittuna)
Perunoita ei kuorita missään vaiheessa.
Aseta perunat kylmään veteen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin vartti.
Tee tässä välissä sinapista, valkosipulista, sitruunamehusta ja yrteistä tahna.
Riko jokaisen perunan pinta painamalla sitä perunanuijalla tai vastaavalla. Lisää sitten perunat uunivuokaan / -pellille ja valele ne kauttaaltaan oliiviöljyllä. Levitä tahna perunoiden rikkonaisiin kohtiin ja rouhi vielä perunoiden päälle reilusti mustapippuria ja merisuolaa.

Paista perunoita 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Uunimakkaroihin tein pitkittäisviillon, ja viiltoon laitoin sipulisilppua, sinappikurkkusalaattia, ketsuppia ja juustoa.
Näihin perunoihin tulee ihanan maukas rapea pinta, ja muutenkin maku ehtii imeytyä syvemmällekin perunaan. Peruna on sisältä melko kuivaa, joten itse lisäsimme vielä nokareen voita kyytipojaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.