Katkarapukakku

Katkarapukakku

10.2.2016

Butter chicken, mausteinen uuniriisi ja naan-leivät

Erityisesti aasialainen ruoka on intohimoni.
Näistä intialainen ja nepalilainen ovat suurimmat suosikkini, mutta myös thaimaalainen ruoka on suurta herkkuani.
Toissapäivänä teinkin ison satsin massaman currya, jota meillä on nyt miehen kanssa eväänä töissä useammaksi päiväksi.

Naan-leipä, naan leivät ohje


Mutta itse butter chickeniin.
Kananfileet on pilkottu jo edeltävänä päivänä, ja ne ovat olleet yön yli jugurttimarinadissa.

Marinadi
4 dl Turkkilaista jugurttia
1 tl Cayennepippuria
1 tl Jeeraa (juustokuminaa)
Inkiväärimurskaa
Valkosipulimurskaa
1 tl Korianterijauhetta
1-2 tl Garam masalaa
1 tl Suolaa
Sitruunamehutiivistettä loraus

Butter chicken resepti
Yön yli olleet kanat
Tästä puolet jätettiin jääkaappiin pelkästään, puolet taas sekoitettiin suupalojen kokoisiksi pilkottujen kanafileiden sekaan ja annettiin marinoitua jääkaapissa yön yli.











Butter chicken valmistus
Marinoidut kanafilepalat pannulla
Kastike
600g Kanafileitä paloina
50 g Voita
Loppu marinadi
200 g Paseerattua tomaattia
2 dl Ruokakermaa
Laakerinlehti
Inkiväärimurskaa
Valkosipulimurskaa
1-2 tl Suolaa
1 tl Mustapippuria
Iso sipuli silputtuna
1 tl Hunajaa
1/2 tl Kardemummaa
1 tl Kurkumaa
2 tl Garam masalaa
1 tl Chilijauhetta
3 rkl Mantelijauhoja

Intialainen curryPaista ensin nopeasti kanafileet ja nosta pannulta.
Laita voi pannulle ja kun se on kuumaa, lisää mausteet ja pilkottu sipuli. Kuumenna hetki ja lisää sitten pelkkä marinadi jonka otit erikseen jääkaappiin. Sekoita hyvin.
Sitten paseerattu tomaatti ja ruokakerma sekaan ja annetaan kiehua miedolla lämmöllä hetki.
Tämän jälkeen kanat lisätään hautumaan. Mikäli kanapalojen seassa on nestettä, suosittelen kaatamaan sen pois ennen kanojen lisäämistä kastikkeeseen.
Kanat kypsyvät hauduttamalla nopeasti.







Olen myös mieltynyt kovasti mausteiseen uuniriisiin, ja yhdistän sen mielelläni nimenomaan butter chickeniin. 
Tämä on äärimmäisen helppo lisuke, joka omasta mielestäni on niin hyvää, että sitä söisi vaikka pelkästään.

Mausteinen uuniriisi
Riisi ja mausteet pannulla
Mausteinen uuniriisi
3 dl Basmatiriisiä
7 dl Vettä (voi joutua lisäämään uuniin hieman)
1 Kanaliemikuutio
1 tl Garam masalaa
1 tl Kurkumaa
1 tl Suolaa

Riisit paistetaan reilussa öljyssä kuumalla pannulla kunnes pinta on kiiltävä. Lisää garam masala ja kurkuma ja jatka paistamista kunnes mausteet tuoksuvat. Lisää vesi, suola ja kanaliemikuutio ja jatka keittelyä kunnes kanaliemikuutio on sulanut.
Tämän jälkeen kaada kaikki uunin kestävään astiaan ja kypsytä kannetta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 min.
Kannattaa välillä sekoitella ja tarvittaessa lisätä riisien päälle vettä.

Intialaisittain maustettu riisi
Uunista otettu valmis riisi

Ja eihän intialainen ole intialaista ilman leipää, joten tein myös naan-leipiä.
Olen kokeillut monenlaisia ohjeita, ja tästä on jostain syystä jäänyt se, jolla tavalla naan-leivät teen.

Naan-leivät
2 dl Turkkilaista jugurttia 
2 dl Maitoa
1 pss Kuivahiivaa
1 tl Suolaa
2 tl Sokeria
n.7 dl Vehnäjauhoja
1-2 tl Valkosipulimurskaa

Sekoita jugurtti ja maito ja lämmitä seos mikrossa reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää ensin hiiva, sitten suola, sokeri ja valkosipulimurska. Tämän jälkeen lisäät vain jauhot, sekoitat hyvin ja jätät liinan alle nousemaan vähintään puoleksi tunniksi. 
Itse tein tämän niin, että taikina nousi sen ajan, kun uuniriisit olivat uunissa. Kun riisit olivat valmiit, noistin uunin lämpötilan täysille ja muotoilin taikinasta naan-leipiä pelleille ja peitin liinalla. Kun uuni oli valmis, lähti ensimmäinen pelti uunin yläosaan. Sopiva paistoaika riippuu uunista, joten kannattaa seurailla. Se on noin 5-10 min. Leipien päälle saa tulla tummia läiskiä.
Kun leivät ovat kypsiä ja kuumia, voitele ne kauttaaltaan voilla. Itse käytin voipalaa, se sulaa mukavasti kuumaa leipää vasten.

Naan-leivät onnistuvat parhaiten leivinuunissa (koska sen saa kuumemmaksi ja kuumuus tulee myös alhaalta), mutta koska se ei ollut nyt päällä, jouduin turvautumaan tavalliseen uuniin. Ja lisäksi kaapissa oli avaamaton tölkki päiväysvanhaa löysempää maustamatonta jugurttia, joten laitoin sitä. Koska pohja oli löysempää kuin turkkilaisen jugurtin kanssa, laitoin maitoa vähemmän. Hyviähän näistä tuli siitä huolimatta.

Naan-leipä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.