Katkarapukakku

Katkarapukakku

15.2.2016

Pihvileipä, todellinen täytepakkaus

Todellakin, tässä leipä täytetään pihvillä ja monella muulla... Nälkäiseksi tämän jälkeen ei jää. Tämä on siis todellakin tuhti ruoka, ei leipä, vaikka leivän sisään se tehdäänkin.

Mättöleipä

Täytteet

4 kpl Porsaan ulkofilepihvejä, ohuiksi nuijittuina
Cheddar-juustoa
1 Sipuli pilkottuna
10-12 Herkkusientä pilkottuna
Pinaattia tai Viinisuolaheinää
1 pkt Pekonia paistettuna
Juustosiivuja (käytin Oltermannia)
Halutessaan tomaattisiivuja

Ja leiväksi pyöreä leipä, noin pataleivän kokoinen, mutta pehmeämpikuorinen.
(Kokeilin joskus tehdä myös pitkulaiseen leipään, mutta sen syöminen oli kamalan hankalaa, kun täytettä valui useammalta sivulta kun se piti syödä siivutettuna.)

Paista ensin nuijitut pihvit (yritä saada pihveistä noin puolen leivänpohjan kokoisia) ja pekonisiivut. Pilko sipuli ja herkkusienet, sekoita keskenään ja paista ne pannulla öljyssä.
Leikkaa leivästä hattu pois. Koverra leivän sisus pois.

Laita ensimmäiset kaksi pihviä leivän pohjalle siten, että pohja peittyy. Laita pihvien päälle kerros cheddaria. Jälleen niin että pihvit peittyvät. Lisää cheddarin päälle sipuliherkkusienipaistos tasaisesti. Tämän päälle lisätään pinaatti tai viinisuolaheinä. Seuraava kerros onkin pekonisiivut, peitä siis kaikki vihreä näillä. Pekonin päälle lisätään vielä loput kaksi porsaan ulkofilepihviä. Jotta kannen saa pysymään hyvin kiinni, laita vielä juustosiivut pihvien päälle. Sitten kansi päälle, ja koko komeus kääritään hyvin alumiinifolioon. 

Pihvileivän täyttäminenKuten kuvista näkyy, minulla on juusto viimeisten pihvien alla, ja huomasin ettei tuo kansi oikein pysy syödessä paikallaan. Ja koska muutama pekonisiivu jäi laittamatta omaan kerrokseensa, lisäsin ne tuohon viimeisten pihvien päälle.
























Koska leipä on paksu, ei sitä ole tuollaisenaan kovin helppo syödä. Joten, se siis pitää litistää.
Onneksi nyt on talvi, ja tuon voi tehdä kuistilla viileässä. Minä pakkasin vielä folioon käärityn leivän muovipussiin. Eli leipä kuistille ja paino päälle. Käytin 15kg avaamatonta kissanhiekkapussia. 
Noin raskaan painon alla 15-30 min riittää. Kunhan leipä on litistynyt tasaisesti joka kohdasta. 
Uuni 200-225 asteeseen, ja leipä uuniin noin 30 min ajaksi. Tarkoitus on että juusto sulaa!



Valmis pihvileipä

Oltermanni jäi mielestäni vähän turhan kiinteäksi tässä versiossa. Mutta oli todella hyvää!

Ja nuo herkkusienet. Niitähän meillä ei miesväki syö. Yäk.
Tai no, mieheni kyllä syö pieniä määriä joissain ruuissa, poika taas ei syö. Piste.
Tosin, kyllähän se taas kerran söi. Ja paljon. Ei vain tiennyt sitä. 
Tämä ruoka siis maistui kaikille. Ja tulen tekemään tätä kyllä jatkossakin. Olen itse toisella tekokerralla laittanut myös kirsikkatomaatteja halkaistuina johonkin väliin. Sopi myös todella hyvin. Mikäpä estää sinne lisäämästä muitakaan aineita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.