Katkarapukakku

Katkarapukakku

13.2.2016

Red curry pork, possua red curryssa

Tämän ruuan valmistuksesta ei kuvia ehdi ottamaan. Red curry on yksi suosikeistamme.

Thaimaalainen punainen curry kastike

700g Possun sisäfilettä pilkottuna suupaloiksi
Rypsiöljyä paistamiseen
Red curry tahnaa (tämän määrä määrittää tulisuuden)
Paprika pilkottuna
2 Sipulia pilkottuna
15 Kirsikkatomaattia halkaistuna
2 rkl Kalakastiketta
2 rkl Fariinisokeria
1 tlk Kookosmaitoa
2 rkl Valkosipulimurskaa
2 rkl Inkiväärimurskaa

Pilko kaikki pilkottava valmiiksi, ja ota muutenkin tarvittavat aineet esille. Tämä kastike valmistetaan nopeatempoisesti, eikä välissä ole juuri aikaa kaivella aineita esille.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää lihat kuumaan öljyyn. ÄLÄ käytä teflonpannua, sillä se ei kestä kuumentamista tarpeeksi! Itse käytän tähän ruokaan hiiliteräspannua.

Pyörittele nopeasti niihin ruskea pinta ja lisää 1tl punaista currytahnaa, kalakastiketta, 1 rkl fariinisokeria ja lusikallinen kookosmaidon kiinteää osaa. Sekoittele nämä nopeasti.
Tämän jälkeen lisää pilkotut kasvikset ja paistele hetki kokoajan sekoitellen. Muutama minuutti riittää.
Lisää sitten kookosmaito, 1 rkl fariinisokeria, valkosipuli, inkivääri ja red curry tahnaa sen verran kuin haluat. (Me pidämme tulisesta, joten jos arvioisi pursottamani tahnan määrän, sanoisin 10-15 tl. Jos haluaa miedompaa , jopa 1-2 tl riittää, jolloin tätä voi tarjota lapsillekin.)
Sekoita kaikki hyvin, huomioi erityisesti ettei curry-tahnaa jää klönteiksi minnekään. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen hetki jotta lihat kypsyvät.

Possun voi korvata esimerkiksi kanalla tai naudalla. Olen myös joskus tehnyt saman kastikkeen jauhelihalle, kun en ole keksinyt mihin sen käyttäisin. Se ei silti toimi maun puolesta yhtä hyvin.

Tarjoile basmati-riisin tai nuudeleiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.