Hyvää syntymäpäivää puolisolle! ❤
Tahtoo jäädä joulusta suklaita yli ja muistin että meillä on ainakin After Eightejä ja joitain minttusuklaapastilleja paketit kaapissa. Paljon on näkynyt Kinderkakkua siellä ja täällä. Vaikuttaa ihanalle kyllä, mutta jo ajatus tuntuu liian makealle. Tosin ei kai sitä olisi pakko isoa palaa toki syödä...
Kinderkakusta siis tuli mieleen minttuinen versio, vähemmällä sokerilla. Ja koska halusin myös maitosuklaakerrokseen hieman mintun makua, ostin pussin mini Pätkiksiä.
Pohja
![]() |
Pohja |
200g Amerikkalaisia suklaamurukeksejä murskattuna
50g Sulatettua voita
Sekoita pohja ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Suosittelen leivinpaperia niiden alle.
Laita irtopohjavuoka jääkaappiin.
Laita irtopohjavuoka jääkaappiin.
Valkosuklaakerros
![]() |
Valkosuklaakerros |
200 g Valkosuklaata
200 g Tuorejuustoa (maustamatonta)
2 rkl Sokeria
1 tl Vanilijasokeria
1/2 tlk Flora vispi vaniljaa (vatkaa kuitenkin koko tlk kerralla)
3 Liivatelehteä
200 g Tuorejuustoa (maustamatonta)
2 rkl Sokeria
1 tl Vanilijasokeria
1/2 tlk Flora vispi vaniljaa (vatkaa kuitenkin koko tlk kerralla)
3 Liivatelehteä
Liota liivatteita kylmässä vedessä.
Vatkaa kaikki Flora vispi vaahdoksi ja jää se kahteen kulhoon (toinen säästetään minttusuklaakerrokseen). Sulata valkosuklaa. Lisää suklaa tuorejuustoon ja sekoita hyvin. Kuumenna tilkka vettä ja liuota liivatteet siihen ja anna jäähtyä. Kaada ne ohuena soirona tuorejuustosuklaaseoksen sekaan samalla kun hiljalleen vatkaat sähkövatkaimella. Lisää nyt myös sokerit. Sekoita juustosuklaa varovasti toisessa kulhossa olevaan vaahtoon. Kaada valmis seos jääkaapissa olleen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Minttuinen maitosuklaakerros
![]() |
Minttusuklaakerros |
1 pss Pätkiksiä
200 g Tuorejuustoa (maustamatonta)
2 rkl Sokeria
1 tl Vanilijasokeria
1 tlk Flora vispi vanilijaa
4 Liivatelehteä
200 g Tuorejuustoa (maustamatonta)
2 rkl Sokeria
1 tl Vanilijasokeria
1 tlk Flora vispi vanilijaa
4 Liivatelehteä
Tee samoin samoin kuin valkosuklaakerros.
Kaada pari tuntia jähmettyneen valkosuklaakerroksen päälle ja jätä jähmettymään vähintään pariksi tunniksi jääkaappiin.
Kaada pari tuntia jähmettyneen valkosuklaakerroksen päälle ja jätä jähmettymään vähintään pariksi tunniksi jääkaappiin.
Tummasuklainen koristekuorrute
150 g Tummaa suklaata
0,75 dl Kuohukermaa
1 rkl Voita
0,75 dl Kuohukermaa
1 rkl Voita
Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Muista sekoittaa kokoajan. Lisää paloiteltu suklaa sekaan sulamaan ja jatka sekoittelua. Lisää voi kun suklaa on sulanut. Poista irtopohjavuoan reunat kakun ympäriltä. Anna koristekuorrutteen jäähtyä hetki jotta seos paksuuntuu ja kaada sitten kakun päälle. Anna valua kakun reunojen yli.
![]() |
Jähmettynyt kakku |
Tämän jälkeen koristele kakku minttusuklaakarkeilla ja muilla mitä keksit. Meillä tosiaan After Eightejä ja pastilleja. Bonukseksi ostin jääsuklaatuutteja.
![]() |
Koristeltu kakku |
Mistä oot ostanut noi jääsuklaatuutit?
VastaaPoistaTokmannilta löytyi. Oli vielä hyvän makuista se suklaa niissä!
Poista