Katkarapukakku

Katkarapukakku

14.2.2016

Thaimaalainen Panang curry

Ensimmäinen kokeilu tätä kastiketta. Olen pitänyt Thai-cube Panang currysta todella paljon, mutta en ole koskaan ennen tehnyt tätä itse. Onneksi tähänkin löytyy valmis maustetahna, Panang curry paste.

Panang curry

400 g Broilerin (maustamatona) filettä pilkottuna suupaloiksi
2 Sipulia pilkottuna
1-2 Chiliä pilkottuna
3 rkl Valkosipulimurskaa
3 rkl Inkiväärimurskaa
1 tlk Kookosmaitoa
2-3 rkl Kalakastiketta
Loraus sitruunamehua
4-5 rkl Panang curry tahnaa
Vettä
2 rkl Fariinisokeria
Iso punainen paprika
5 Perunaa paloiteltuna pieniksi suupaloiksi
1 Parsakaali pilkottuna
1 rkl Kuivattua korianteria (myös tuore käy)
1 dl Cashew pähkinöitä

Kuumenna loraus öljyä pannulla ja paista pilkotut sipulit ja chilit. Lisää sitten inkivääri- ja valkosipulimurska ja sekoita tasaisesti.
Lisää kookosmaito, kalakastike, sitruunamehu sekä fariinisokeri ja sekoita hyvin. Lisää panang-curry tahna ja sekoita.
Pilkotut perunat ja paprikat lisätään tässä vaiheessa kypsymään kastikkeeseen. Jos haluat lisätä kastikkeeseen vettä, tee se nyt. Huomioi että perunat suurustavat kastiketta.
Keitä kastiketta n. 10 minuuttia.
Lisää pilkottu broileri ja parsakaali kypsymään kastikkeeseen. Noin 10-15 min riittää.
Lisää korianteri ja pähkinät.
Tarjoa riisin tai nuudelin kera.

Täytyy myöntää että odotin parempaa, vaikka todella hyvää tämä olikin. Käytin vain 1,5 itse kasvatettua ja kuivattua chiliä. Olisin laittanut enemmän, mutta pienoinen epäusko iski puolikkaan kohdalla... Onhan se Champion eikä Jigsaw!? Jälkimmäinen kun on maailman tulisimpia chilejä.
No, oli se Champion. Kokonainen jonka laitoin oli Aji Cristal.
Lisäsin lopulta kastikkeeseen Srirachaa jotta saataisiin lisää potkua. Sitten alkoi maistua!
Epäilen myös että käyttämäni Panang curry tahna oli miedompaa kuin odotin. Vaikka purkin kyljessä kaksi chiliä onkin, tuota olisi tulisuutensa puolesta voinut syödä vaikka lusikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.