Nimensä mukaisesti keittiössäni kokeillaan ja blogin aloitin alunperin omaksi reseptimuistiokseni. Kokeilen mielelläni uusia reseptejä ja soveltelen niitä hieman.
Katkarapukakku
22.2.2016
Pizzarullat, -pullat vai mitä nämä ovat?
Jostain sain ajatuksen näistä. Jotain korvapuustimaista, mutta suolaisella täytteellä.
Taikina
100 g Voita
1 tl Suolaa
2 tl Sokeria
6 dl Vehnäjauhoja
2 dl Maitoa
1 pss Kuivahiivaa
Sekoita suola ja sokeri jauhoihin, ja nypi pehmenneen voin joukkoon. Lämmitä maito reilusti kädenlämöpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää sitten maito taikinan joukkoon, sekoita ja jätä kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.
Kun taikina on noussut, laita se hyvin jauhotetulle tasolle ja kaulitse siitä pitkulainen, noin 0,5cm-1cm paksuinen levy.
Täytteet
Paseerattu tomaatti
Tomaattipyre
Kinkkusuikaleet
Sinihomejuusto
Kirskikkatomaatit
Herkkusienet
Jalapenosiivut
Sipulisilppu
Juustoraaste
Tähänhän voi toki laittaa mitä mieleen tulee. Näitä aineita nyt sattui tällä kerralla olemaan.
Meillä oli vähän eri sortin syöjää, joten täytteitä laitoin vähän eri tavalla eri kohtiin. Toisessa päädyssä kasvissyöjäversiota, toisessa taas lastenversiota. Välimaastossa on sitten sitä sun tätä sekaisin.
Kun täytteet ovat laitettuna, rullataan tämä pitkästä sivusta pötköksi, josta sitten leikataan sopivia siivuja uunipellille.
Ajatushan toki oli tehdä kauniita korvapuustimaisia herkkuja... No, tällä täytemäärällä? Juu ei! Eihän siitä tullut mitään. Leikkelin ensimmäiset palat kolmiomaiseen muotoon jotta voin painaa ne nätisti lyttyyn etten paistamista. Ajatuksena ihan kiva, mutta kun sitä "puustia" vähänkin painoi, täytteet olivat pellillä puustin vieressä. Päädyin siis vain tekemään tasaisia siivuja, jotta täytteet pysyisivät siellä missä kuuluukin.
Voitele kananmunalla ennen paistamista.
Paista pullaset 220 asteessa noin vartin verran.
Hyviähän näistä tuli, vaikka estetiikka ei nyt ehkä ollut ihan parhaasta päästä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.